FRATII GHEGU

Friday, 2024-04-19, 8:51 AM

Welcome Guest | RSS | Main | | Registration | Login

Main » 2010 » May » 16 » Teorii despre pene
0:13 AM
Teorii despre pene
 
 
 
Teorii despre pene
 
3 topicuri despre pene:
1. De la Krisztian:
PANA NR.5: Un columbofil junior mi-a pus o intrebare, la care va spun sincer, n-am stiut raspunde. Intrebarea suna in felul urmator:

Ce legatura are pana 5 (pana de rangul 1) cu sistemul nervos al porumbelului? Pai decit sa dau copilului un raspuns anapoda mai bine am schimbat subiectul, dar intrebarea mi-a ramas in cap si nu-mi dadea pace, asa ca am inceput sa caut prin revistele si cartile mele cu porumbei un raspuns, intrebind columbofili mai experientati, n-am gasit si n-am primit un raspuns concret. Nu mi-a ramas altceva de facut, am inceput sa studiez cu o mai mare atentie napirlirea propriilor porumbei, punind accentul pe pui(2009).
Atentia mi s-a oprit la un mascul albastru, care si-a schimbat comportamentul de la o zi la alta, comportament neobisnuit. De exemplu: ezitarea iesirii la zbor, zbor separat de stol, aterizarea pe acoperisuri straine si minute lungi de orientare pina la intoarcerea in porumbar. Acest comportament il au puii iesiti proaspat la zbor dar nici intr-un caz pui in schimbare. Mentionez ca acest comportament nu a durat mai mult de doua zile, iar eu studiindu-i aripa am constatat ca napirlise pana a 5-a. Nu vreau sa afirm nimic, dar sunt curios sa stiu si ce parere au domniile voastre despre acest lucru. Sa fie oare adevarat ca pana a 5-a are legatura cu sistemul nervos al porumbelului si napirlirea ei provoaca dezorientarea pasarii pe durata scurta? Sau constatarea mea a fost intimplatoare?
2. Topic sugerat de Ioan – Zise de columbofilii mai in varsta:
PANA GRI IN COADA – Acum 3 zile a venit un fost columbofil foarte bun la mine acasa sa vada pasarile. Vorbim, vorbim despre porumbei si la un moment dat il vad ca se uita la un porumbel ce era in lotul de zbor si imi spune sa il prind sa il vada. Prind porumbelul se uita la el si imi spune: "Inperecherea parintilor acestui porumbel nu s-a potrivit. Nu ai auzit nici odata ca porumbelul care are culoarea GRI IN ULTIMA PANA DIN COADA nu e bine nimerit, porumbelul trebuie sa aiba culoarea ALBA IN ULTIMA PANA DIN COADA si atunci este bine potrivit.”
Voi ce credeti, este adevarat ce a spus… sau nu?
Toata povestea asta s-a intimplat in Barcelona.
3. Topic solicitat de Alex: Salut toti columbofilii romani de pretutindeni, am o teorie mai complicata, pentru mine, pentru altii poate nu,tocmai de aceea as vrea sa aflu de la adevaratii cunoscatori,daca este ca mine sau nu,am 13 ani de columbofilie,prin mana mea au trecut multi porumbei foarte buni,chiar si campioni nationali(nu in crescatoria mea), ce am observat eu la acestia,ultima remige de avant,a zecea,era mai MICA sau cel mult egala cu a noua,nu am vazut la nici un porumbel cu expo sa aiba pana a zecea mai mare decat a noua,daca a vazut sau stie cineva mai multe,va rog sa comentati.mutumesc,vant in pene,lasati porumbeii sa zboare!!!
 
 
Sursa: http://www.porumbei.ro/teorii-despre-pene/
Category: Articole | Views: 806 | Added by: gheghe_17 | Tags: boli, teorii, pene, strehaia, penaj, porumbei, fratiighegu | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Menul site-ului

Sondajul nostru

Credeti ca anul asta Asociatia Strehaia o sa fie in top?
Total of answers: 33

Forma intrarii

Cautare

Calendar

«  May 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului