FRATII GHEGU

Thursday, 2024-04-25, 12:10 PM

Welcome Guest | RSS | Main | | Registration | Login

Main » 2010 » May » 17 » Cei mai rapizi porumbei din Oltenia
12:42 PM
Cei mai rapizi porumbei din Oltenia
 

 
Craiova: Cei mai rapizi porumbei din Oltenia au fost premiaţi
 
          Columbofilii olteni au organizat o expoziţie inedită, în cadrul căreia cele mai rapide păsări au fost recompensate cu trofee şi diplome. Crescătorii de porumbei au fost mândri că valoarea exemplarelor lor, păsări cu peste 10.000 de kilometri de zbor, a fost recunoscută.
          Peste 170 de porumbei voiajori, din cele mai renumite rase, au fost prezentaţi în weekend, într-o expoziţie organizată la Liceul de Chimie din Craiova, iar cei mai buni au fost premiaţi pentru performanţele de necontestat obţinute în concursurile din acest an. Categoriile vizate au fost Maraton, Fond, AS, Viteză şi General.
          „Au fost premiaţi cu 99 de trofee şi diplome atât porumbeii cu palmares în concursuri, cât şi cei nominalizaţi pe echipe”, a spus unul dintre organizatorii evenimentului Mihai Marica, membru al Asociaţiei Columbofila Dolj. Crescătorul cu cele mai multe trofee câştigate (peste 40) este craioveanul George Vochin, un pasionat al porumbeilor voiajori.
          Anul acesta el a investit în păsări peste 20.000 de euro, ne-au spus prietenii. Fraţii Mihai şi Florin Marica din Teslui - Dolj au câştigat 14 trofee, iar tandemul Venus Fulger şi Florin Cioacă din Amărăştii de Jos au luat 12 trofee pe echipă. Ionuţ Camen a luat 8 trofee, iar Octavian Mâniosu din Băileşti a câştigat 6 trofee.
          Fiecare porumbel din expoziţie s-a întors acasă cu câte o diplomă. Printre cele mai noi cluburi membre înfiinţate care s-au evidenţiat în concurs se numără şi cel din Amărăştii de Jos.    Porumbelul lui Cristian Rotaru a luat locul I viteză şi se situează în primii 30 pe ţară. „Este o pasiune a noastră mai veche. Am reuşit în acest an să ne evidenţiem cu câteva exemplare”, ne-a spus Viti Geambaşu, zis Papură.

Cei mai buni la categoria Viteză

          Fiecare dintre proprietari îşi priveau cu mândrie exemplarele expuse. „Avem doi porumbei de excepţie, campioni judeţeni. Unul dintre ei este campion Naţional locul III şi aparţine lui Vochin, iar celălalt este al fraţilor Marica şi deţine locul VIII în TOP 10 Naţional. De asemenea, la categoria juniori avem doi porumbei cu vârsta de 6 luni care au reuşit performanţa de a parcurge 600 km pe traseul Odessa (Ucraina) - Craiova. Unul aparţine lui Florin Cioacă, iar altul lui Făgădău”, a mai adăugat Marica.
          Un alt porumbel de viteză de excepţie este cel al lui Florin Calcan (foto) din localitatea Schitu - Olt. „La categoria Maraton este printre cei mai buni. A parcurs 7.200 km, de la Moscova", a spus Calcan.
          Festivitatea de decernare a trofeelor pentru campionii anului 2009 a continuat până târziu în noapte pe ritmuri de muzică populară la un restaurant din oraş. Porumbeii voiajori s-au întors acasă pentru a se pregăti pentru o nouă premiere, cea de la concursul naţional ce se va desfăşura la Braşov între 7-10 ianuarie 2010.
 
Sursa: http://www.adevarul.ro
 
Category: Articole | Views: 1196 | Added by: gheghe_17 | Tags: craiova, strehaia, premii, cei mai rapizi, porumbei, oltenia, fratiighegu | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Menul site-ului

Sondajul nostru

Credeti ca anul asta Asociatia Strehaia o sa fie in top?
Total of answers: 33

Forma intrarii

Cautare

Calendar

«  May 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului