FRATII GHEGU

Wednesday, 2024-04-24, 7:53 PM

Welcome Guest | RSS | Main | | Registration | Login

Main » 2010 » May » 18 » Intoxicatii ale porumbeilor
3:16 PM
Intoxicatii ale porumbeilor

 

 
Intoxicatii 

          Intoxicatiile sunt greu de tratat. Adeseori porumbeii aflati pe camp se intoxica cu pesticide care ajung in tractul intestinal si duc la corodarea acestuia. Spalaturile gusii cu lapte pot fi de ajutor. Timp de doua-trei zile i se poate administra porumbelului intoxicat numai lapte imbogatit cu putina fructoza. Pasarea se poate insanatosii sau, daca intoxicatia este grava, poate muri.    Incercarea de a determina pesticidelor din corpul pasarii nu are sorti de izbanda daca porumbeii s-au hranit apoi in adapost. Se poate administra o solutie de apa cu sare ( 5 g la 5 litri de apa), in apa de baut. O alta solutie este alimentarea cu concentrate cu un aport nutritional complet, in special in substante minerale. Pericolul ingurgitarii de pesticide si insecticide atat de toxice se reduce mult. Imbolnavirea din cauza graului otravit folosit la combaterea rozatoarelor din crescatorie este foarte posibila, cea mai buna masura impotriva acestei intoxicatii este indepartarea pasarilor de aceste otravuri. In anumite cazuri poate ajuta administrarea medicamentelor coagulante.
          Intoxicatiile nu duc la pierderi in masa, preventiv porumbeilor trebuie sa li se asigure apa si grana in crescatorie, pentru a nu-si cauta hrana in alta parte. Igiena trebuie mentinuta iar programul de vaccinari respectatCrescatorul trebuie sa aibe la indemana cele mai bune medicamente impotriva tuturor bolilor posibile. Cu cat mai repede se administreaza tratamentul, cu ata tratamentul este mai eficace. Adeseori este suficient sa i se dea pasarii antibiotice timp de una pana la trei zile pentru a se vindeca. Trebuie sa li se acorde o atentie deosebita bolilor intestinale ale puilor de-abia intarcati.
 
Category: Boli intalnite la porumbei | Views: 791 | Added by: gheghe_17 | Tags: crescatori, boli porumbei, voiajori, strehaia, tratamente, intoxicatii, fratiighegu | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Menul site-ului

Sondajul nostru

Credeti ca anul asta Asociatia Strehaia o sa fie in top?
Total of answers: 33

Forma intrarii

Cautare

Calendar

«  May 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului